piątek, 27 września 2013

Gofry Iwonki

Gorąco polecam przepyszne gofry mojej Iwonki. Po upieczeniu są niezwykle chrupiące i pachnące.Doskonale smakują z bitą śmietaną i owocami.

                                   
                            


Składniki:
2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1/3 szklanki oleju słonecznikowego 2 jajka (żółtka oddzielone od białek)
Rozgrzać gofrownicę.
Wszystkie składniki oprócz białek zmiksować na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem.
Piec w gofrownicy na rumiano przez około 2 - 3 minuty, studzić na kratce.
Smacznego .



2 komentarze:

  1. Gofry znakomite .Zrobiła je moja 13 letnia córka Ania .Podała je z bitą śmietaną i dżemorem . Mmmm pycha .Są chrupiące jak w Darłowie na plaży

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Te w Darłowie były PRAWIE takie same, Przyznam, ze tak pysznych nie jadłam,

      Usuń